PLS: Derbi sezone Voždovac - Rad
Beogradska policija imaće u petak pune ruke posla, jer će na Voždovcu derbi meč 8. kola Prve lige Telekom Srbija igrati dve vodeće ekipe Voždovac i Rad.
Poznata je netrpeljivost navijača dva kluba, koja je kulminirala pre dve godine kada je u tuči na smrt izboden nožem navijač Voždovca Bojan Majić.
Što se sportskog aspekta ovog duela tiče, interesantno je videti da li će jedna od ekipa konačno biti savladana u ovoj sezoni. "Gradjevinari" igraju odlično, drže vrh tabele, a sasvim solidnu partiju pružili su i protiv Partizana u 1/16 finala Kupa Srbije, iako su poraženi 4:1. Voždovac, uz Rad, Javor i Sevojno ove sezone ne zna za poraz, a glavne nade polažu u iskustvo i motiv.
Ovaj duel ima posebnu dimenziju za dvojicu aktera - Čedomira Djoinčevića i golmana Rada Aleksandra Čanovića.
Na klupi Voždovca sedi Čedomir Djoinčević, koji je trenersku afirmaciju doživeo upravo u Radu. "Sa Radom kao klubom nemam nerašćišćenih računa, druga su priča ljudi sa kojim sam saradjivao. Iznad svega bih voleo da pobedimo, ne zbog moje osvete, već zbog igrača, Voždovca, naših navijača", kaže Djoinčević.
Golman Rada Aleksandar Čanović došao je na Banjicu baš iz Voždovca, ljutig rivala. "Na Voždovcu sam proveo lep period, ali sada sam sto odsto predan Radu. Voždovcu sve najbolje, ali...", poruka je golmana Rada.
Meč će biti odigran u petak od 15 sati.
Ostali parovi 8. kola:
Subota, 6. oktobar:
ČSK Pivara - Hajduk Beograd
Javor - Mladost Apatin
BSK Borča - Srem
Metalac - Sevojno
Novi Sad - Novi Pazar
Mladenovac - Jagodina
Nedelja, 7. oktobar:
Vlasina - Zemun
Radnički Pirot - Radnički Niš
Tabela: Rad 17 bodova, Voždovac, Metalac i Javor 13, Novi Sad i Srem 12, Sevojno 11...
(MONDO)