Posle sest i po utakmice (na jednom mecu mi se golman zapleo u mrezu dok je pokusavao da kroz istu prodje i dodje do lopte da izvede gol aut pa sam morao da izlazim. Skip dugme mi u tim situacijama radi kod kornera ali kod gol auta ne) neki prvi utisci.
Igra ima ozbiljan potencijal ali ovo sto su danas izbacili je alfa. Otuda i free to play, znaju oni to, nisu nivni. Da su ovakav produkt naplatili to bi bio skandal. Deluje da su igri potrebni, ne meseci, vec godine da bi ponudili ono sto su obecali. Razumem da je konami nesto morao da ponudi u ovom trenutku koliko god nisu bili spremni. Prosto, imaju licence koje propadaju, placaju Mesija, placaju koliko osam velikih klubova i sa te strane novi pes 2020 update bi bio pucanj u nogu. Ali i ovakva igra je pucanj u nogu. Prve recenzije, utisci, sve je negativno, igra ce postati meme. Treba se izvuci iz ovoga sto nije lako, pogledajte u kakvom je stanju CDPR posle Cyberpunka.
Pored pomenute intrigantne i primamljive osnove koju gameplay nudi a kojoj je potrebno mnogo poliranja, najveci pozitivan utisak su dresovi i figure. Konacno to nisu zavese vec izgleda jako dobro na igracu, tokom kretnje, u cutscenama, to je 10/10. A tih cutscena je previse, i usiljene su. I sama interakcija, meni, gameplan, sve je lose, out of place. Izgled gameplan menija je pokusaj simbioze modernog i vracanja u WE dane, ali trenutno ne funkcionise. Ili je samo potrebno navikavanje. Sva ostala pre match podesavanja i njihov dizajn su siromasni. In game izgled igre nije ni za komentarisanje, trava, navijaci, nije ni za komentsrisanje, potrebne su popravke i mnogo vise od pet identicnih ljudi na tribinama.
Raduje sloboda u igri kojoj se tezi, raduje novi pristup, ofanzivno a posebno defanzivno, obrisi su tu ali ne raduje to sto nemam poverenje u konami da ce na kraju isporuciti obecano. Plasim se da ce igra i za godinu, dve, biti nesto ispoliranija verzija sadasnjeg proizvoda.