Pre svega treba ti PS+ pretplata da bi mogao da igraš online. To se kupuje.
Online Divisions - biraš ekipe koje hoćeš. Svaka ekipa donosi određeni broj poena ako pobediš. Jače ekipe manje poena, slabije ekipe više poena. Imaš 10 utakmica u ''sezoni''. Postoje 12 divizija i krećeš od poslednje. Da bi prešao u diviziju 11, mislim da ti je potrebno 500 poena. Recimo Real Madrid oko 250 poena, Red Bull Leipzig 500 poena za pobedu - što znači da bi sa realom morao 2 puta u tih 10 utakmica da pobediš, a sa RBLeipzig samo jednom. Što je veća divizija, to više poena treba da ostvariš u tih 10 utakmica. Meni je za Diviziju 4 bilo potrebno 3500 poena, da ostanem u Diviziji 5 2500 poena, a sve ispod toga me je slalo u nižu Diviziju 6. Odigraj par utakmica i shvatićeš
Online CO-OP - Igra se 3 na 3 (nekad i 2v2 ili 3v1, zavisi kako te spoji). Ako uđeš u Casual nasumično ti dodeli partnere i protivnike. Moguće je napraviti Team (Clan) i igrati sa tim igračima sa kojima si u tom klanu ili ekipi.
PES League - Sve ekipe imaju iste ocene, svaki igrač oko 80 OVR, samo su drugačija imena igrača i grbovi. Ne znam bodovanje tu, ali se igra za prave nagrade.
Quick Match - Spaja te nasumično sa protivnikom da odigraš nebitan meč za bilo šta, samo da uživaš. Nigde se ne računa i ne boduje
Online Match Lobby - možeš da napraviš sobu u Friendly Match da igraš 1 na 1 sa nekim i pošalješ mu invajt ili da napraviš Team Play Lobby da igraš recimo 10 na 10 i svako svoju poziciju da igra.
Online Competition - onlajn takmičenja
MyClub - Dobiješ klub da vodiš. Dobijaš igrače nasumično otvaranjem lopti, uzimaš i trenere itd... U tom modu imaš još dosta toga da igraš (divizije, simulacije, takmičenja...) ali samo sa tom ekipom i igračima koje vodiš.