Penzija!
Sa velikim žaljenjem obaveštavam dragu mi PSML javnost da se tim El Patron penzioniše. Ovo je jako teška odluka ali nakon 7 godina uspona i padova, radosti i nerviranja došao je red da se odreknem nekih stvari. Ne mogu da kažem da sam izgubio volju za igrom, kupio sam disk, igrao nekoliko prijateljskih tekmi, sastavio sam paklenu ekipu, tim po mojoj meri. Osvojio jednu titulu pa mogu da kažem da ovih 30-ak sezona nisam igrao uzalud
Jednostavno nagomilane obaveze, deca, porodica su mi u ovom momentu prioritet. Računaru ne prilazim u poslednje vreme, kada imam vremena da igram uglavnom je to par mečeva na PS a i to slabije igram u poslednje vreme. Uzeo sam mirovanje u ovoj sezoni misleći da ću se izboriti sa obavezama u narednom periodu ali kako sada stvari stoje to se neće promeniti. Samo bih sebi stvarao dodatni pritisak da moram da odigram nešto, da jurim protivnike a to onda ubija moje viđenje igranja ove igre. Da mi bude zabava, nadmetanje sa nekim u tih 20-ak minuta, to je ono što me je do sada vuklo ma koliko pes bio očajan a bilo je katastrofalnih izdanja. Neka bude i da me je prošli očajni pes malko poljuljao i ubio želju za igranjem zbog linearne igre i šablona koje je većina ljudi koristilo. Nema ljutnje, svako je igrao kako je znao i umeo. Ovaj pes mi se na momente i svidi, nekada ne.
Sada sa ove tačke gledišta krivo mi je što ovo pišem (mislim da mi je ovo 4 ili 5 put u poslednjih par meseci kako započinjem da pišem ovaj post) ali mislim da je vreme. Da ne trebam da zavaravam nikog a po najmanje sebe. Maki se trudi da vodi ovu ligu i ne treba mu neko ko je godine proveo na njegovom mestu da ga dodatno muči i maltretira. Pitanje je da li bi imao iole više vremena da igram za par meseci a to bi već iziskivalo novo pauziranje, molbe da se dodatno miruje, otvaraju sezone itd. Nije to za mene.
Žao mi je tima, što nisam odigrao ni jednu zvaničnu tekmu u sezoni ali save je tu, slikaću tim da se divim istom
pa ću nekada nekom da budem sparing partner.
Želeo bih da se zahvalim svima sa kojima sam sarađivao na ovom projektu, sa kojima sam potrošio sate, dane, mesece i godine da ligu dovedemo do ovog nivoa. Da se zahvalim momcima koji su posle mene nastavili da rade odličan posao i ligu vode napred. Takođe svim svojim protivnicima na mečevima koje smo igrali, bilo je uživanje igrati protiv mnogih igrača na ovom forumu. Izvinjvam se ako nekada nešto nije bilo korektno sa moje strane, nikada nije bilo zle namere, dolazilo je do nesporazuma, razmimoilaženja mišljenja i stavova pa je to dovodilo i do oštrijih reči ali nikada nikom nisam uzeo ništa za zlo. Trudio sam se da budem prema svima isti, da imamo normalnu komunikaciju, koliko sam u tome uspeo ne znam ali drago mi je da me ljudi kontaktiraju na četu i dalje ne vezano samo za PES, pravila i sl.
Biću ja i dalje prisutan na četu, navika je to
a i igraću onako rekreativno ligu na PS tako da EL Patron od sledeće sezone menja naziv u Recreativo
Društvo, još jednom, hvala na svemu i sve najbolje u ligi. Putevi nam se odavde razdvajaju.
Od igrača ne dugujem nikome ništa, niti sam ikome išta obećao tako da se nadam da će nadmetanje za igrače iz mog tima biti pošteno i da će svako da dobije nekog igrača kog je želeo. Kao npr Milorad da dođe do Salaha i Manea
Sportski pozdrav,
Milan Mihajlović aka Mihajlodc!