1/2 Finale Popa Coronna ( Granada ) vs Mixi ( Basel ) 1:1 ( PK 1:2 )
https://youtu.be/nOw3ejiBaLkPopa je sjajan igrac i po meni veliki potencijal u SPML . On je to dokazao sjajnim partijama u okviru lige 3 , a da je malo vise srece imao lako bi se u svojoj debitantskoj sezoni nasao u finalu kupa sto se bas i ne desava tako cesto.
Sto se same utakmice tice obojica smo igrali napadacki i otvoreno sa obostranom zeljom da se posao resi u regularnih 90.minuta i da se izbegnu penali,ali to se ipak nije desilo.
Basel je bolje otvorio utakmicu i vec u 11.minutu Lisandro Lopez glavom dovodi Basel u voljdstvo ali Granada veoma brzo uzvraca udarac i u 14.minutu Defoe sjajnom prangijom dovodi domacina u rezultatsko poravnanje.
Nakon toga napadacka igra i sa jedne i sa druge strane ali i defanzivci su bili na nivou svog zadatka i otislo se u penal lutriju.
U penalima Popa nije imao dovoljno koncetracije i u pet serija uspeo je samo jednom da zatrese mrezu.Ruku na srce ni ja nisam bio mnogo bolji ali za taj jedan gol uspeo sam da se dokopam finala.
Bravo Popa ,zelim ti iz sveg srca da sacuvas lidersku poziciju u trecoj ligi i da se sledece sezone borimo u istom rangu takmicenja . :respect:
Sto se mog Basela tice pred pocetak sezone imao sam dva cilja.Prvi da opstanem u drugoj ligi,a drugi da u kupu stignem barem do osam najboljih,ali da cu igrati veliko finale u ovom takmicenju,to stvarno nisam ocekivao ni u najludjim snovima.
Basel je sve svoje utakmice u kupu voljom zreba igrao kao gost,ali i uz veliku dozu srece ( cak tri puta nakon penala ) stigao do svog prvog,istorijskog finala uopste kada su u pitanju sva takmicenja u okviru SPML.
A u finalu nas ceka veliki Pele ,covek kojeg mnogo postujem i koji mi je puno pomagao kada sam bio pocetnik u svemu ovome.
Nema sumnje da je Fulham veliki favorit u finalu,ali gledacu da makar skupo prodam kozu protiv mog ucitellja

::