Sto se tice "Lige fenjerasa", posto sam jedan od dva pomocnika Gustava za organizaciju i vodjenje klasik lige zanima me sledece:
- ko bi to igrao? Ova cetiri poslednjeplasirana u svakoj grupi? Oni koju su tu su uglavnom neaktivni i imaju gomilu sluzbenih rezultata;
- LS i LE su pravljeni po uzoru na prava takmicenja i stoga imaju neku tezinu. Nisam cuo da postoji neki kup fenjerasa u stvarnosti;
- sam naziv "liga fenjerasa" je pogrdan i ponizavajuci tako da pored neaktivnosti tih igraca ne bi bilo ni motiva za igranje tog takmicenja;
- sta je sa ljudima koji se nalaze na tabeli od 9. mesta pa te grupe gde se nalaze igraci za ligu fenjerasa? Gde bismo njih stavili, u neku ligu "za malo fenjerasa" ?
- kako bi sve to uklopili u bodovanje za rang listu ?
- LS i LE su pravljeni da bi se ljudi zesce borili za prvih osam mesta tokom sezone, svojom aktivnoscu i vestinama. Onaj ko ne izbori neku poziciju u gornjem delu tabele je ili neaktivan ili slabiji igrac pes-a ili nema konkurentan tim ove sezone, pa kao takav i ne zasluzuje da igra nikakav kup. Nek gleda LS i LE i vidi sta propusta, pa nek zapne malo sledece sezone kako bi imali sto jacu konkurenciju i kako bi bilo sto zanimljivije.
- Draft sledece sezone ce biti potpuno random, nece biti povlascenih igraca koje smo ispostovali prve sezone serijala, sto ce uneti jos vise neizvesnosti u celu ovu pricu
- da ta 4 poslednjeplasirana , to jeste da su uglavnom neaktivni , uglavnom iz razloga jer se ljudi smore , zbog poraza i zbog toga odustanu , ali ovako bi igrali sa igracima pribliznog kvaliteta , i milism da nebi bili toliko neaktivni. Vecina generalno nevoli da gubi i to je glavni razglog neaktivnosti , mada ima uvek i neki drugi opravdani.
- tebi je naziv pogrdan i porazavajuci , mozda i vecini , ali treba svi da nauče da budu sportisti i sportski podnesu poraz ako su losiji. ja recimo nebi imao nikakav problem da kazem ****ga i ove sezone dobio sam fenjer , ili one tamo da bude e izbego sam fenjer ove sezone. pored mene verujem i u pericu da nema taj problem, dugo igra kao ja i uglavnom začelje . ostali bi trebali da nauče neke stvari. fair -play pre svega .
-od 9 -12 mesta , reko sam ,smisliti neki naziv, da eto svi nesto igraju , ako nista bar bi to bilo za generalni plasman.
- znači imas LŠ i prvih 16 pozicija na generalnoj listi , poredjanih naravno po rezlutatima u lš. posle toga 16 iz LE , zatim ovih 16 izmedju , i fenjerasi na kraju
- bodovanje nisam pratio kako ste resili , bio sam izneo predlog , moze to lepo da se uredi ako vas zanima mogu to da sastavim neke predloge , ovako na brtzinu krene se od neke brojke recimo 100 prvo mesto pa se unazad odbija po 1 ,ili 1000 pa se odbija po 10. to po generalnom redosledu posle lš i ostalih . i onda na primer , recimo da bude 100 ili 200 kako sam predlozio da ima mesta u slučaju vise prijavljenih,al evo pobednik lige sampiona ima 100 bodova ,finalista 99, polufinalisti 98,97 itd , ovi sto su ispali u grupi ,moze po bodovima u grupi i gol razlici da bude rangiranje , ako je negde isto da se gledaju bodovi u regularnom delu sezone. stim sto bi pobedniku lš dodao jos bonus u bodovima recimo da to bude 10 , sve ukupno 110 bodova , a pobednici liga istok seve..... da dobijaju bonus recimo prvi 4 boda, drugi 3, treci 2 i četvrti 1 bod. bitno je da pobednik lš i bodovi imaju tezinu , u odnosu na ligu , ali da se ne pretera , naci pravi odnos,, ali ovako brzinski mislim da je ovo ok.
- prvensteno sam ovde misli na ligu fenjerasa, i posle gledam kad svi nesto igraju ,nek igraju i ovi izmedju , ako nista drugo bar zbog generalno plasmana i tog bodovanja , pa znace ove godine je bio 35i ,sledece 50i, ...