Autor Tema: Bodovanje u ligama za RANG LISTU +Baraž - predlog  (Pročitano 4242 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

shokanito

  • Superstar
  • *****
  • Poruke: 1041
    • Pogledaj profil
Bodovanje u ligama za RANG LISTU +Baraž - predlog
« poslato: 20. avgust 2015, 03:49:12 »
Danas sam  mozda prvi put u ovom pesu pogledo Rang lisu , jel znam da je o i prosle god isto ,gomila do 50 ljudi sa krompirima na dnu , i onda sličan broj koji imaju bodove na osnovu redovniosti  i  samo pri vrhu su bodovi imali nekog smisla . Bodoju se u nekim ligama samo prva 3 mesta čini mi se . a ostali su nebitni. .. itd.  

Evo predloga kako bi  uredio rang listu i bodovanje , da bi svim igracima bila interesantna .  Sistem bi bio vrlo lak ,jednostavan i realan. Krenulo bi se od 200 bodova za prvaka prve lige i smanjivalo po 20 za svaku sledecu nizu , znači druga liga  prvak 180,  treca liga prvak 160  ...itd ...evo slike , bice jasnije .

BODOVANJE U LIGAMA ZA REJTING RANG LISTU
-----------------------------------------------------------


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                   1 LIGA


subefotos

Za prvaka prve lige bi dodao bonus 10  ili minimum 5 , jel prvak je prvak , i da ima to neku tezinu , jel bez toga recimo neko 3 puta prvak i jednu omane bude peti , a neko 4 puta drugi i bili bi isti . Ostalima bi se smanjivalo po bod, da bude sto gusce i zanimljivije u konačnoj listi .  Krenulo bi se od 200 bodova sa prvakom prve lige i po 20 manje za svaku nigu lize , i to bi moglo da istrpi 10 liga ,  a ako ih nekad bude vise moze da se podigne i krene od 300,400.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                            2 LIGA

subir fotos

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                         3 LIGA  ..... itd  
isto ko i druga samo sve za 20 manje.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-ostaviti 20 bodova razlike izmedju dve lige, da bi po sadasnjem sistemu , u zavisnosti od broja prijava i cepanja na lige ,moglo da istrpi i 16 i 20 timova liga .
- Mada sam ja vise za to da  da recimo dva igraca iz druge lige nisu imala vremena da igraju jednu sezonu , da ostaju i dalje u tabelama druge lige i da im se pisu sluzbeni iz nedelje i nedelje ,  ako stvarno nebudu imali vremena i neodigraju nijednu bice zadnjji i ispasce u trecu ,  ali mozda i nadju vremenu recimo drugi deo sezone i odigraju , pa i ostanu u ligi .  Mozda bi samo pomerio crtu za ispadanje i baraza za recimo jos dva mesta , 13 i 14,  ako recimo se zadesi u nekoj ligi da neke sezone bude 3,4 ili vise neaktivnih, pa da bude recimo koliko igraca ima 100 posto sluzbenih za toliko se pomera crta za ispadanje , ali da bude za 4 mesta maksimum pomeranje crte . Uglavnom  ostavio bi igrace u tabelama lige i ako su neaktivni te sezone ,ispali bi u nizu , ako su i sledece opet za jos jednu ,  pa tako neko kome je nesto iskslo iz prve i nije mogo da iga sezonu dve , bio bi u trecoj ligi ,i nebi morao da krece ponovo iz  četvrte , pete itd lige .
- BARAZ  bi se odigrao odma po zavrsetku lige, prve nedelje .
- Svako u bilo kojoj ligi bi se borio za neku poziciju ,titulu ,ligu sampiona ,  ulazak ,baraz za ulazak ,baraz za opstanak ,opstanak....   bilo bi mnogo zanimljivije i na rang listi ,  neko bi jurio da prestigne bar druga iz kraja ,foruma  itd ako vec nemoze da bude prvi .  

:pesoholichari:
 
Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: fakizmaj