Autor Tema: Resenje za probleme sa grafickom [NVIDIA]  (Pročitano 4870 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

max

  • Top player
  • ****
  • Poruke: 291
    • Pogledaj profil
Resenje za probleme sa grafickom [NVIDIA]
« poslato: 7. decembar 2014, 18:20:10 »
Dakle, imao sam velikih problema sa podesavanjima graficke kartice. Imam jako dobru konfiguraciju, i nikako nisam uspeo da namestim da mi sljaka kako valja. I onda sam u jednom trenutku nesto uspeo, i onda se, samo od sebe, sve vratilo na staro (sjebano) stanje. Hteo sam da poludim. Mnogo sam guglao, gledao tutorijale, itd.

Dakle, ovo sto cu napisati resava probleme input laga, stuttering-a (stucanja), i screen tearinga (pojava "cepanja" slike). Ja sam imao utisak kao da mi je jako slab FPS, ili da nesto nije u redu, u svakom slucaju je nekako "seckalo" i nije radilo kako treba.

Napokon sam resio problem..
Dakle, uz ova podesavanja nije potrebno koristiti GameBooster, niti D3DOverrider, posto su sve opcije ovih programa pokrivene (VSync, i triple buffering).

Sve sto treba da uradite jeste da skinete program "Nvidia Inspector" sa ovog linka:

http://www.guru3d.com/files-details/nvidia-inspector-download.html

Program je besplatan, i omogucava detaljno konfigurisanje Nvidia graficke kartice.

Upalite .exe fajl koji ste skinuli, i onda :

1) Pritisnite na oznaceno dugme na slici2) Pritisnite na oznaceno dugme na slici da biste napravili nofi "profil" za vasu graficku karticu3) Nazovite taj profil PES154)Dodajte u taj profile dva .exe fajla pritiskom na oznaceno dugme na slici:
-Fajlovi koje treba da dodate su pes2015.exe i Settings.exe (Tamo gde ste instalirali igru, verovatno C://ProgramFiles/KONAMI/ ili C://Steam/SteamApps/.... )5) Sada treba da podesite sva podesavanja bas kao sto su navedena u sledece tri slike* :* Pretpostavka je da imate 60Hz-ni monitor. Ako je drugacije, Frame limiter cete staviti u odnosu na vas refresh rate (sve je tamo naznaceno)

6) Sacuvajte ova podesavanja, i nastavite dalje. Sada stisnite desni klik na desktop, pa na Nvidia Control Panel. Onda na manage 3d settings (trebalo bi to prvo da se otvori), i onda ce vam izaci nesto kao na sledecoj navedenoj slici.
Sada treba da stisnete dugme "Add" i da dodate opet ista dva .exe fajla, a to su Pes2015.exe i Settings.exe (Opet ih nadjete tamo kao u koraku 4).
Stavite za "Select graphic processor for this program" na NVIDIA High Performance Graphics Card, za oba .exe fajla. Trebalo bi da su vam sva polja koja ste malopre editovali putem "Nvidia Inspectora" obojena crnom bojom (boldovana), naravno neka podesavanja ce faliti, jer neka podesavanja je nemoguce namestiti na ovom mestu (Nvidia Control Panel).
Stisnite "Apply", i to je to.

Slika:


Ako imate dovoljno jaku konfiguraciju (a pogotovo graficku karticu) igra bi sada trebala da vam radi perfektno (sa minimalnim input lagom, stutteringom, i screen tearingom).
Mozete slobodno da stavite rezoluciju na 1920x1080, i detalje na High, i da igrate u Full Screen modu, sve bi trebalo da radi dobro.


Vazne napomene: Ako imate navedeni problem, i pokusavate da ga resite na ovaj nacin, najbolje bi bilo da potpuno obrisete PES2015 sa vaseg sistema, zatim obrisete Steam, i obrisete sve sto je ostalo viska u memoriji (dakle sve KONAMI foldere, Steam foldere, itd.), jer su meni ova podesavanja proradila tek nakon toga.
Takodje, potrebno je da imate najnoviji drajver za vasu graficku karticu.

Slicna ovakva podesavanja mogu se koristiti i za Radeon korisnike, preko RadeonPro programa, ali za to zaista nisam 100% siguran.