Autor Tema: Otvaranje portova za Pes na ps4 Obavezno ili NE?  (Pročitano 1811 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Aladdin986

  • Superstar
  • *****
  • Poruke: 981
    • Pogledaj profil
Otvaranje portova za Pes na ps4 Obavezno ili NE?
« poslato: 16. decembar 2019, 13:07:35 »
Ono sto je u poslednjih dana aktuelna tema  oko  laga i  konekcija  izmedju protivnika. Uzeo sam savet nekih likova sta bi trebao uraditi da mi bude bolja veza.. Da kazem mnogo je blago reci  da bude bolja veza- jer je brutalno dobra veza zadnjih 20tak ako ne i vise utakmica koliko sam igrao i niti jedna nije bila sa lagom, mozda sekundu uspori ali se ubrzo vrati, ono sto je najbitnije igraci se ne ponasaju pijano bar do sad sto sam odigrao, nadam se da nije slucajnost.

Radi se o tome da mi po defaultu  koristimo UPNP ili Auto port  u PES settingu/ Port Setting:

Ono sto se treba uraditi je da na svom routeru(svako za sebe mora znat kako doci do otvaranja portova na svom routeru)    otvoriti portove

Start port: 5730
End port:  5739

I na triggering i na forwarding(tako sam ja mozda nije potrebno oboje)

Videti koju IP adresu vuce PS4, i na toj adresi otkljucati ove portove.  U Pes settingu samo iskljuciti AUTO a  ne dirati izbor portova koje je PES postavio, i odraditi tu test connection na istom polju gde je port. Nakon toga, otici u PS4 I odraditi Test connection da osvezi konekciju tu.   To je cela logika

Postoji i mogucnost da na routeru se iskljuci firewall i podesi DMZ (na ip adresu koju PS4 vuce, ja to nisam odradio ali kazu da je to mnogo bitno da bude stabilnija veza jer firewall usporava ili kvari,   Ovo je forum gde ima strucnih osoba da to sve pojasni.

Ja ovo pisem jer zelim da podelim kako bi svi imali extra zadovoljstvo dok igramo, tako cemo se i bolje zabavit.

ja sam ubedjen da je ovo bio problem svih nas - jer na auto port ili da kazemo random nam se  tako i bivalo na terenu, nekom dobro nekom lose, nekad dobro nekad lose.  Nista ne skodi da se proba desetak meceva i uvidi ima li razlike ako nema ostaviti zbog drugih ako je to potrebno, ovako cemo svi bit manualno na istom portu kao neka direktna linija (y)
 
Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: DANAC82, lutkica71, stefke, shokanito

shokanito

  • Superstar
  • *****
  • Poruke: 1041
    • Pogledaj profil
Odg: Otvaranje portova za Pes na ps4 Obavezno ili NE?
« Odgovor #1 poslato: 26. januar 2020, 22:43:24 »
Jel moze neko detaljnije objasnjenje sta raditi u vezi ovoga i kako .    čačko sam nesto po nekom uputsvu dal nesto kao da se ps4 dodeli neka ip adresa da bude stalna tipa 37 da nemenja stalno .    pritom ip adresa kaze mi komsija koji se razume i prati da nam se svaki dan menja, nesto je resetuju sta li rade, neznam da to nesto neutice na ovo . al evo sad 5 puta merim i na pc meri full brzinu skoro 60/8  a na ps4  20/1.   

dal sam tu nesto pogresno kako da vratim na fabrički , lii neko bas detaljno objasnjenje kako to tačno odraditi .
 

shokanito

  • Superstar
  • *****
  • Poruke: 1041
    • Pogledaj profil
Odg: Otvaranje portova za Pes na ps4 Obavezno ili NE?
« Odgovor #2 poslato: 26. januar 2020, 22:53:12 »
sad gledo u podesavanju pesa otvoreno fabricki samo od 5730 do 5731  , pa promenio to u 5739