Autor Tema: Lag u ligama - part two  (Pročitano 1686 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

shokanito

  • Superstar
  • *****
  • Poruke: 1041
    • Pogledaj profil
Lag u ligama - part two
« poslato: 27. novembar 2019, 04:30:09 »
to be contiued...        sto je neko davno rekao


posto se rasirile teme , neznam vise gde se sta i pise , otvaram ovu da pokusa da se resi mozda i najveci problem ovih liga .  
Secam se davnog pocetka igranja online pesa u ligama 2014 godine i pamtim da iako smo svi imali tada slabije internete , ja mislim da 5mb pa preso na 10mb , a o pc masinama da napricam kakvih kanti je bilo ,  igrali su neki i na konfiguracijama koje su i za tetris kritične   ali igralo se i nije bilo ni blizu toliko laga u mecevima kolko ima sada , kada se igra ovde na ps4 konzolama , gde je sve otpimizovano , nema različitih brzina procesora ,r ama , grafike ,    i kada svi manje vise imamo preko 20mb a vecina 50,60 do 300mb .  Jeste uvek bilo prituzbi na servere, ali ni blizu kao ovo sad .

Podelio bi lag na dve vrste uopteno,   slučajni Nenamerni   i   Namerni lag

-Nenamrni Lag ;    Ovaj lag moze svakom da se desi . Znači koliko god imali jak internet , iz vise razloga moze da dodje do problema .   Na prvo mesto da stavimo internet provajdere  , jel oni dal nemaju dovoljno interneta za sve pa se i ograjuju u ugovorima uvek sa internetom do 20,50 ,60mb   a nigde nema u ugovoru minimum interneta .   Mislim da je to zato sto oni recimo za jednu ulicu sa 20 kuca potpirsu 20 ugovora na 50mb , sto je ukupno 1gb a oni recimo propuste za tu ulicu 500mb  računaju nece valjda svi u isto vreme da koriste , i onda ako se to nekad desi da svi u isto vreme onda se desi zagusenje.   Ovo je moje misljenje mozda i niej tako , ako neko zna pouzdano kako to funkcionise mogo bi da napise.
Ovo su moje sumnje jel sam i sam imao skoro problema sa kablovskim internetom.   Placam 60mb /8  a kad bi merio imao sam uglavnom 25 , sto je isto dovoljno za igru , i  da me je neko pito u ligaskoj ja kazem imam 25 on kaze imam ja 20,40 nebitno , nije do mene nije do mene .  Skoro sam igrao sa alex i decko posteno kaze do mene je , jel placa 300 a izmerio 15 mb,  vidi da nesto nije u redu.   Recemo dovoljno je i 15 , jel ja sam dugo igrao na adsl 10, pa 20mb i bilo je dosta stabilno i dugo sam igrao bez problema.   Onda sam i ja poceo vise puta zaredom da merim , pa je bilo raznih brzina , od 15, 7, 8 a upload i do 0,2mbs, koji je mozda i najvise pravio problem.

Onda sam uzeo i pingovo masinu  kucam cmd u pretrazivacu compa , otvorio to i kucao   www.google.com  -t    i enter i pustio da radi neko duze vreme  i onda posle nekog vremena pritisnuti ctrl  i   C     da stane i dobijate rezlutat tog pingovanja  
 [![cmd-0loss.png](https://i.postimg.cc/CMJX2cKN/cmd-0loss.png)](https://postimg.cc/G98X8JG8)



, jel nije isto izmeriti jednom brzinu dobiti lep ping , solidnu brzinu i reci nije do mene  , treba utvrditi kakva vam je brzina , kao sto sam ja utvrdio da je bila losa jel bilo je 6,7 % loos packet ...itd .   Onda se krenula sa zalbama operateru , ni to nije lako , jel oni ce uvek pokusati da vas prvo oktače mozda je do vas do vaseg wifi ruter, switchera sa kojim delite net   ili mozda sto ste stavili kiseli kupus, uglavnom sve ce na pocetku biti samo nije do njih, probace resetujte ruter , itd, mada i to nekad pomaze.  Za svaki slučaj probajte kabal direktno u pc  bez ruter switchera i izmerite, jel desava se i ti tp linkovi i ostala smeca da dotraju i da oni prave problem .  U mom slučaju posle par dana javili su se da su resili problem , i kada sam pito reko da nije vetar problem na koji sam sumnjo, reko je ma nesto vamo kod nas, a kad sam mu reko da niste sada nasoj ulici propustili vise interneta a nekom drugom zavrnuli , bilo je samo aj cao .  Eto nadam se da necemo skoro ponovo doci mi na red, jel ako je to sto sumnjam  da se nezale i drugi pa tako vrte sve u krug,  mozda i gresim ,nek su resili kako su resili , uglavnom zakucava sad na 60/8 i sa 0 %loos packet.

Nenamerni lag moze da se desi i ako recimo neko od ukucana u zavisnosti od neta gleda nesto na youtube, skida nesto sa neta , čak i windows 10 update mislim da moze da pravi probleme


Da bi eliminisali ovaj nenamerni lag , predlazem da svaki član se loguje na speedtest.net   https://www.speedtest.net/
    i da svakodnevno radi merenje interneta .  i onda za pocetak na svakih 10 dana slati upravi sliku tih prosecnih brzina na svom nalogu .   to izgleda ovako

 

isto tako svako bi trebo da pinguje pc u cmd na pola sata , sat , i da posalje sliku upravi ,  pozeljno u terminima odigravanja utakmica , znači vecerni sati .  Jel secam se davno , subota vece kad god nisam izlazio a igrao ligaske da je bilo problema, pa eto mislim da je ta subota mozda problematična , kada nema skole posla , i svi duze zaglave da gledaju , skidaju itd, na neki globalni problem mislim,  tipa ulica, kraj, grad , drzava.

Znači  cmd pingtest  , ne trenutni nego -t  ukucati   ping  www.google.com -t  i speedtest.net   misa staviti gore levo na svoj nalog , gmail i ici na result history   ,  tu dostaviti dve slike ima za download i upload

upload



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Namerni lag :  

Nazaslost  imamo i ovakvu vrstu laga .    To je lag koji neko pravi da bi onesposobio protivnika, zarad rezlutata prvenstveno , sto je bolesna osoba  koja nezna da gubi i zeli pobedu po svaku cenu  ,a  nevaspitana mozda prvenstveno,   Igrao sam pre par godiina pes sa sinom od druga, i posto smo igrali na ps3 na kojem mi se neigra  ,  vodio sam 4,5 nula i tero dalje ,  i mali je u tom trenutku kreno da  ide u klizeci i da me krlja , njegov otac se smejao i da je nastavio tako , usta bi izrasto , da kasnije to isto radi u diviziji , da se bavi lagom kad nauči i slično .  Stisnuo sam pauzu i reko mu sto to radis, ti treniras fudbal i zamisli neko sutra sto si dobar ide na tebe klizeci da te povredi, igraj posteno do kraja , i odigrali smo posteno do kraja i primio je tih 10 golova .  Mislim da je bolje sto je tad naučio neku lekciju, nego da sam ga pustio da pobedi lii pustio da nastavi da krlja .
I tako deca se na vreme ne vaspitavaju , odrastu , nisu naučila da gube i sportski podnesu poraz , krenu da pribegavaju svim i svačim da bi se neko mozda nekom pohvalio mestom na tabeli ili zadovolji svoju sujetu.
Ja lično nemam taj problem i nesmeta mi da budem zadnji u trecoj ligi  ni u petoj  a mastao sam o sedmoj ligi , i reko ispascu i u sedmu al valjda cu nekad uci u visi rang,he.

Al mi smeta kada sumnjam da se neko bavi svim i svačim tj lagom  da bi doso do pobede.  U poslednje vreme sve vise toga ima .  Nekada se znalo kad je lag tad je lag , celu utakmicu isto , a sada imamo razne tajminge lagerasa .  
neko dal zbog pravlila čeka da prodje 15minuta,  nisam verovovo u ligasko kad sam pročito od nekog člana , e pa nemozes sad da prijavis , trebo si do 15minuta.  Krivo mi sto nisam slikao sve te neljudske reakcije , al mnogo liga igram, pusti jedno, drugi treci peti , ali ovo je vec prevrsilo svaku meru.   Da mi pes nepričinava zadovoljstvo , kad izadjem ligasku da igram, jel znam da nece raditi lepo , pritom je najčudnije bilo da u vreme kad sam sa par ljudi igrao frenldy po 10 ak na veče i ni da stucne i ka se izaje na ligasku sa nekim drugim to vise nije taj pes.   

Sada imamo vise specijalista za taj dozirani lag ,  kako sam ga ja nazvao , jel ugalvnom nema crtica, mozda se nekad pojavi ,i to uglavnom prilikom napada lagera i upucivanja lopte ka 16 ercu  ,  ali vrlo brzo stručno nestaje.  

E sad imamo laggere sa različitim tajmingom,   neko čeka da prodje tih 15minuta,  , neko pusti celo prvo poluvreme , secam se davao sam nekom i 3,4 gola i onda drugo kad ukljuci turbinu , prolazi kroz mene , znači nemozes mu nista, i preokrene ,da 5 komada.  neko koristi samo u par napada,  sto je dovoljno da da go dva, dovoljno za neku prednost.  Znači tačno se oseti da se nema kontrola da je losa promena da se igrači tesko i ko po sinama krecu.  spomenuce neko skripte ovo ono , ali zasto svega toga nema u frendly mečevima, nego se sve najgore desava u ligaskim utakmicama.

Jedno vreme se izokola pitalo e kako ti radilo s ovim onim i bilo je tih poklapanja da protiv nekih radi lose ,  ali to traje i traje i nista se nemenja.


-Zato bi predlozio da se prvo krene sa proverama da se eliminise nenamerni lag, da ko ima problema sa netom zali se provajderi u uglavnom sve se sredjuje . 

-A zatim i da se uvede ocena veze , sa komentarom i da se salje na upravu , pa da ako se vidi da neki član ima dobar net i stabilan utvrdjen iz prethodnih provera a ima dosta prituzbi na lag u celoj, delu utakmice, par napada kada upucuje loptu u 16 , ili kada sami izlazite na 1 na 1 sa njegovim golmanom.  znači bilo sta sumnjivo u vezi , jel nelaguju svi celu utakmicu, nego to rade na trenutke. 

I onda se zahvaliti takvim članovima i dati im ispisnicu .    ili daj resetuje  ko je ko u kojoj ligi , nek se svi izjasne, pa ovi sto imaju zelju da igraju prvu ligu, dajte stavite ih u prvu , nek  slikaju u za fejs , insta , nek se hvale kome se vec hvale.  nek puste nas da se igramo u drugoj trecoj petoj ligi .

Imam i predlog da se ja  prekomandujem u cetvrtu ligu , ako ima novih članova da se formira  i da radim snjima na vaspitanju i prevaspitanju ,  trebace nam novih  članova, jel su mnogi pred ispisnicom.

Fair Play Forever
« Poslednja izmena: 27. novembar 2019, 05:26:39 od strane shokanito »
 
Sledeći korisnici su se zahvalili za ovaj post: trunkadelic

darko_pfc

  • Edit Tim
  • Superstar
  • *****
  • Poruke: 2716
  • P S 4 ⤋ Digitalne igre
    • Pogledaj profil
    • DigitalneIgre
Odg: Lag u ligama - part two
« Odgovor #1 poslato: 1. decembar 2019, 15:00:47 »
:tongue:

Sad posle ovoga valjda namerni lageraši neće da ti dozirano laguju ni slučajno. Mada ne znam ko su oni. Šapni mi.


Šalu na stranu, OK su predlozi, ali što se tiče provera, nismo baš kosmonauti ni pro igrači, teško je, neki i nemaju PC i vremena da se zezaju s tim. 
A izgleda da je nekome teško i to ubaciti za kvalitet veze kakav je. Kad neko ima 2-3 loše zaredom obavezno bi trebalo na hlađenje da ide, da popravi net i dok ne odigra sa nekim zaduženim za proveru, nek ne utiče na raspoloženje i rezultate menadžera.
« Poslednja izmena: 1. decembar 2019, 15:06:06 od strane darko_pfc »
P  L  A  Y  :1trougao: P :1kocka: E :1krug: S :1x: