Autor Tema: UO Obavještenja  (Pročitano 1645 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

football-freak

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 1716
  • Prkos moćnome, zaštita slabome!
    • Pogledaj profil
UO Obavještenja
« poslato: 10. oktobar 2019, 17:57:58 »
Tema u kojoj će vam UO davati sve važne informacije vezane za promene na PSML sajtu i pravilniku lige. Vaše komentare i prijedloge možete pisati u temi Glas Naroda
 

football-freak

  • Moderator
  • *****
  • Poruke: 1716
  • Prkos moćnome, zaštita slabome!
    • Pogledaj profil
Odg: UO Obavještenja
« Odgovor #1 poslato: 25. mart 2020, 23:38:43 »
UO je sa početkom ove polusezone donio nekoliko bitnih promjena u pravilima:

1. Od danas zvanični forum PSML lige je playpes.rs forum. Svi igrači koji nisu logovani na njemu mogu da se loguju sa istim podacima kao što su na pes serbia se logovali. U slučaju problema, molim vas kontaktirajte nekog od članova UO.

2. Ukidaju se pravila:

1.3.12 Igrač koji leži i ne zna se da li je povređen se ne sme menjati dok se ne vrati na teren i vidi da li je zadobio povredu. U slučaju da se igrač zameni, tretiraće se kao da je dobio crveni krstić i pauziraće naredna tri meča.

1.4.6 Ukoliko se pomeša redosled postavljanja izveštaja može doći do greške kod evidencije kartona i povreda i tako napraviti problem sa igračima koji su morali da pauziraju. Samim tim, izveštaji sa mečeva su neispravni i biće registrovani službenim rezultatom i klubovima će biti upisivani finansijski penali zbog toga.

3.1.16 Ukoliko je igrač kupljen u licitaciji, po ceni iznad TM cene, ne može da se proda u naredne tri sezone ispod cene po kojoj je doveden.



3. Izmjenjuju se pravila:

1.5.5 Klub može angažovati trenera samo za jednu sezonu za vreme trajanja jednog serijala PES-a (primera radi jednom za vreme igranja na PES 2019). -
Izuzetak ovom pravilu je slučaj kad UO nije u mogućnosti pronaći slobodno trenera za ekipu. Tad se ekipi odobravaju dvije sezone mirovanja u toku serijala

1.6.4 Klub može biti zamrznut samo jednom za vreme trajanja jednog serijala PES-a (primera radi jednom za vreme igranja na PES 2019). -
Povezano sa pravilom 1.5.5.

3.4.3 Igrač se sme vratiti u klub posle 3 sezone, koje je odigrao u nekom drugom klubu ili bio free agent
- Igrač se sme vratiti u klub posle 10 sezona nakon što ga je napustio. Izuzetak ovom pravilu je ukoliko se igrač vraća u klub kao Free agent. U toj situaciji pravilo od 10 sezona ne vrijedi te se igrač može vratiti i ranije u bivši klub.
(Ovo pravilo se neće primjenjivati retroaktivno i stupa na snagu za sve transfere koji se obave od dana donošenja ove odluke)



Sportski pozdrav,
PSML UO
« Poslednja izmena: 25. mart 2020, 23:41:16 od strane football-freak »